30 Aug

SIBIU FRINGE LA MASĂ CU CEI MARI

Singurul reprezentant la ediția din acest an a ‘Edinburgh Fringe Festival’ din partea Europei de Est, a fost Cătălin Grigoraș, președintele Sibiu Fringe Festival, care a participat la întâlnirea managerilor de Fringe din lume. Edinburgh Festival Fringe a cuprins peste 3000 de evenimente teatrale, muzicale, literare, de stradă și de interior, desfășurate în mai toate spațiile culturale și publice din capitala scoțiană și a avut pe afiș nume și companii de prim rang din întreaga lume.

Pe calendarul activităților organizatorii de la Edinburgh Fringe Festival au notat și o întâlnire a managerilor de Fringe, care să se desfășoare la Sibiu în 2018.

‘Invitația la acest eveniment vine ca o recunoaștere a eforturilor susținute de a clădi un festival al artiștilor independenți. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre mobilitatea companiilor de teatru, despre parteneriatele ce pot fi încheiate între festivaluri pentru a facilita accesul trupelor de teatru pe diferite piețe culturale.’ a spus Cătălin Grigoraș, președinte Sibiu Fringe Festival.

Cătălin Grigoraș a făcut parte din panoul principal al întâlnirii din Edinburgh, panou ce a avut ca și protagoniști reprezentanți ai celor mai mari festivaluri de Fringe din lume printre care Kevin Charles-Patterson — San Diego Fringe (SUA), Hannah J Clarkapo — New Zealand Fringe, Carin Waterson — Adelaide Fringe (Australia), Lilja Kopka — FRiNGE Festival Recklinghausen (Germania), Samuel Speaight — East London Fringe Festival (UK).

‘La Edinburgh este o atmosferă culturală fantastică. Sunt 5 festivaluri în același timp, sunt peste 2 milioane de turiști ce trec pragul capitalei Scoției doar în luna august pentru a fi parte din feeria cultural dezlănțuită acolo. Sunt peste 3000 de evenimente pe zi. Este o piață culturală LIBERĂ. Iată, un model demn de urmat!!!’ a mai spus Cătălin Grigoraș.