13 Apr

La Sibiu avem nevoie de spații culturale

Sibiu Fringe Festival – avem nevoie de spații culturale !!!

Festivalul de teatru independent Sibiu Fringe Festival revine în aceast an la Sibiu, în perioada 10 – 19 iunie cu teatru independent de cea mai bună calitate. Festivalul își propune, ca în fiecare an, promovarea tinerilor artiști, promovarea inovației dar și a libertății creației, însă tema din acest an ,,rost/sense” aruncă în dezbaterea publicului dar și a actorilor, rostul de a face teatru sau muzică în sistem nebugetat adică total independent de voința sistemului.

27 de trupe de teatru independent și 34 de spectacole, atât din țară cât și din străinătate așteaptă să treacă de etapa de preselecție pentru a afla dacă vor avea șansa de a încânta publicul sibian la ediția din 2016. Listele cu spectacolele finale vor fi afișate după semnarea contractelor, pe site-ul: http://sbfringe.ro.

Pentru că spațiile neconvenționale au atras mereu mulți spectatori, organizatorii au propus ca și în acest an elementul surpriză să fie câteva locații noi total neconvenționale, în Mărginimea Sibiului. Ca în fiecare an, piesele de teatru se adresează copiilor, dar și celor maturi, urmărind creșterea interesului publicului față de teatrul independent.

„Un festival care respiră vigoare, ambiţie, curaj, încăpăţânare, hotărâre, determinare, neîndrăznind altceva să arate decât că teatrul, cel de bună calitate, se poate face şi dărui, chiar mărturisi, liniştit sub aceeaşi umbrelă. Şi nu e o provocare ci un frumos îndemn la bucurie întru armonie. Fringe Festival Sibiu îndeamnă la libertate. Libertatea de a fi şi de a te exprima”, mărturisește Radu Botar – actor si regizor, pionier al teatrului independent din România.

Sibiu Fringe Festival se desfăşoară asemeni „modelelor Edinburgh sau Avignon” în paralel cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

“Dacă la Edinburgh timp de o lună sunt 5 sau 6 festivaluri în același timp, festivaluri care atrag peste 2 milioane de turiști cred cu tărie că se poate face lucrul ăsta și la Sibiu. Cred că orașul are capacitatea de a atrage turiști atât prin calitatea evenimentelor cât și prin cantitatea lor. Însă ne lipsește cu desăvârșire infrastructura. Avem nevoie de spații culturale!!!” a spus Cătălin Grigoraș Președinte Sibiu Fringe Festival

Timp de 10 zile, festivalul își propune să transforme Sibiul în capitala teatrului independent, aducând aici spectacole, performance-uri, concerte, ateliere de lucru şi experimente teatrale atât din ţară cât şi din străinătate.

Sanziana Staicu – PR Manager