21 Jun

Sibiu Fringe Festival a ajuns la final

Cea de-a 12-a ediţie a Sibiu International Fringe Festival s-a încheiat duminică, 18 iunie, după 10 zile marcate de sute de bilete vândute şi satisfacţia lucrului bine făcut.

Între 9 și 18 iunie 2017, Sibiul a fost scena principală a teatrului independent românesc și reușit să aducă în fața iubitorilor de teatru un repertoriu dedicat genului comic. Cele mai bune spectacole de comedie din zona independentă au fost prezente la noi în oraş în cele 10 zile de festival.

„A fost una dintre cele mai reușite ediții ale festivalului. Toate sălile au fost arhipline cu sute de bilete vândute. A fost o încununare a eforturilor noastre și le mulțumesc spectatorilor ce au îndrăznit să vină la Sibiu FRINGE”, a spus Cătălin Grigoraș, președinte Sibiu Fringe Festival.

Sibiu Fringe Festival a adus și la ediția din acest an diverse spectacole pentru copii. Magia poveștilor a fost adusă pe scenele SIBIU FRINGE de spectacole care oferă posibilitatea celor mici să folosească arta ca mijloc de comunicare.

„Un festival care respiră vigoare, ambiţie, curaj, încăpăţânare, hotărâre, determinare, neîndrăznind altceva să arate decât că teatrul, cel de bună calitate, se poate face şi dărui, chiar mărturisi, liniştit sub aceeaşi umbrelă. Şi nu e o provocare, ci un frumos îndemn la bucurie întru armonie. Fringe Festival Sibiu îndeamnă la libertate. Libertatea de a fi şi de a te exprima”, mărturisește Radu Botar – actor si regizor, pionier al teatrului independent din România.

Fringe Festival are drept scop promovarea artiștilor independenți și a spectacolelor pe care le creează, și își propune să aducă în prim-plan spectacole de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenţei şi susţinerii acestui fenomen teatral în România.

SANZIANA STAICU – PR SIBIU FRINGE