15 Jul

Fringe 2020, spectacole de teatru în aer liber în Sibiu, Cisnădie și Rășinari

Cea de-a 15-a ediție a festivalului independent Sibiu Fringe Festival se anunță una specială, cu toate spectacolele de teatru în aer liber, în condiții de distanțare și siguranță. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festivalul de teatru începe vineri, 10 iulie, și va dura 9 zile, timp în care publicul din Sibiu și Rășinari se va bucura de teatru outdoor, cu respectarea măsurilor impuse de autorități pentru siguranța artiștilor,a voluntarilor și a spectatorilor.

Programul festivalului cuprinde comedii, spectacolele muzicale, one man show-urile, concerte sau video proiecțiile, precum și o secțiunea deja dedicată copiilor FRINGE FOR KIDS.

Spectacolele selectate pentru această ediție vor ține cont de distanțarea impusă de pandemie, transmit organizatorii.

“Teatrul trece printr-o perioadă fără precedent. În istoria contemporană a teatrului nu ne-am întâlnit cu o asemenea ruptură între public și creatori. Teatrul a trecut în online sau mai bine zis a învățat să existe și în online și iată că avem jumătate de an imediat, doar că spectacolul online nu se compară cu spectacolul trăit live iar energia din sala de spectacol nu poate fi resimțită în fața monitorului.
Am decis să ieșim în stradă chiar dacă din punct de vedere tehnic va fi extrem de greu să creăm condițiile din interior, însă bucuria de a juca și a ne reconecta cu spectatorii este uriașă și sunt convins că va suplini neajunsurile tehnice”, a declarat Cătălin Grigoraș președintele festivalului

Festivalul va debuta pe data de 10 iulie, iar tema propusă pentru acest an este ”Puterea de a face”.

Programul complet al festivalului va putea fi consultat în curând pe site-ul sbfringe.ro cât și pe pagina de Facebook a festivalului.
SIBIU FRINGE FESTIVAL este organizat de Asociația Compania de Teatru Become cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și Primariei Rășinari.