01 Jun

SA RADEM LA FRINGE 2017

Asemeni modelului de la Edinburgh și Fringe-ul de la Sibiu se dezvoltă. Din acest an acest festival este singurul din țară care stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regăsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume. Sibiu Fringe Festival este un punct de întâlnire al comunității teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta și un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producții de gen.

„Un vis împlinit”

O premieră pe scena Sibiu Fringe Festival va fi prezența actorului Ioan Isaiu. Cu o carieră în ascensiune, Ioan Isaiu se bucură de fiecare experiență pe care o trăiește. Învață în fiecare zi lucruri noi și muncește tot mai mult pentru a face performanță.

Pe Ioan Isaiu îl putem vedea jucând în comedia „Menage a trois”, din 15 iunie, o piesă care se anunță a fi o comedie irezistibilă, care aduce realul la limitele absurdului si invers. „Amantul înșelat”, din 13 iunie, îl aduce pe scenă pe același actor, cu o comedie care abordează lupta dintre doi bărbați pentru FEMEIA care face parte din destinul amândurora. O întâlnire în parc între soț și amant și o oră de haz pe seama luptei fără scrupule dintre cei doi. Regula este că nu există reguli. Se iau ostateci, se leagă cu catușele de bancă, se îmbrâncesc, se împrietenesc, se îmbată… Ne regăsim mulți în aceste două personaje… chiar dacă nu recunoaștem acest lucru.

90% spectacole de comedie

Ediția din acest an aduce în fața publicului, în proporție de 90% spectacole de comedie. Din programul de spectacole prezente la ediția din acest an mai amintim: „Exercițiu de admirație-Emil Cioran”, „O noapte furtunoasă”, „Cum strică un regizor piesa”, „Gunoierul”, „Harun și marea de povești”, „Impro Show”, dar și multe alte piese surpriză. Nici cei mici nu sunt uitați, organizatorii pregătind noi surprize și pentru ei.

Sibiu Fringe Festival este un punct de întâlnire al comunității teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta și un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producții de gen. Timp de 10 zile, festivalul își propune să transforme Sibiul în capitala teatrului independent, aducând aici spectacole, performance-uri, concerte, ateliere de lucru şi experimente teatrale atât din ţară cât şi din străinătate. Biletele au fost puse în vânzare pe tomtix.ro sau sbfringe.ro, dar vor fi disponibile și în locațiile de desfășurare a evenimentelor.